Zittend tuineren? Maak dan gebruik van langere gereedschappen!

Het kan zo zijn dat u vanwgardening-331668_960_720ege uw gezondheid zittend moet tuinieren. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk dat u deze manier gewoon fijner vindt of dat u het belangrijk vindt om uw rug te besparen. Het lijkt onmogelijk, maar toch kan het probleem van te kleine gereedschappen makkelijk worden opgelost. Er bestaan namelijk speciale gereedschappen (of opzetstukken voor gereedschappen) die vanuit een zittende positie gebruikt kunnen worden. Dit betekent dat u weer volop kunt genieten van het tuinieren. Natuurlijk kunt u deze hulpmiddelen ook gebruiken om minder te hoeven bukken.

De lange tuinhark

Een voorbeeld van zo’n langer tuingereedschap is de lange hark. De steel van deze hark is speciaal zo ontworpen dat u zittend kunt harken. Dit is erg handig als u het lastig vindt om te bukken. Bij veel van deze harken heeft u de mogelijkheid om een speciale arm ondersteuning te bestellen. Deze kan u meer controle geven en helpt bij het verdelen van gewicht. Kies voor een roestvrijstalen hark om te zorgen dat u er lang van kunt genieten.

De lange schoffel

Schoffelen is erg belangrijk om te doen in de tuin. Zo voorkomt u immers onkruid. Met de lange schoffel kunt u zonder problemen, vanuit uw stoel de strijd tegen het onkruid aangaan. Dit betekent dat uw planten beter kunnen groeien en dat uw tuin er een stuk netter komt uit te zien.

De lange tuinschep

Natuurlijk moet u ook in staat zijn om te graven in uw tuin. Dan is er gelukkig een ook een lange tuinschep voor u beschikbaar. Zo kunt u plantjes makkelijker planten of juist zand verplaatsen naar plekken waar dit nodig is. De lange steel zorgt ervoor dat u weer naar hartenlust kunt graven.

De lange tuinvork

Om het helemaal af te maken kunt u ook nog eens genieten van een lange tuinvork. Hierdoor kunt u echt optimaal voor uw tuin zorgen vanuit uw stoel. Het belasten van bijvoorbeeld de rug of de knieën is niet langer meer nodig. U kunt van tuinieren weer echt een hobby maken.