Welke planten zijn makkelijk te onderhouden?

Als het voor u lastig is om de tuin te onderhouden, is het kiezen van makkelijke planten een goede oplossing. Zo heeft u toch een mooie tuin, maar kost het niet veel moeite om deze ook mooi te houden. Het hebben van een tuin is hier
door een hobby en geen hele dagtaak. Het uitkiezen van makkelijke planten kan erg leuk zijn.

Lavendel800px-lavendel

Deze plant ruikt heerlijk en kan ook nog gebruikt worden voor praktische toepassingen. Daarnaast geeft de paarse kleur een mooie toevoeging aan de tuin. Het onderhoud is makkelijk. De plant kan makkelijk vorst verdragen en moet worden bijgesnoeid in het voorjaar. Wel is het belangrijk dat de lavendel niet te nat staat in de winter.

Kerstroos

Kerstroos is een vroege bloeier. Er zijn verschillende varianten van beschikbaar. Rond kerst is bijvoorbeeld de witte variant in pot te koop. De plant bloeit maandenlang en zelfs als deze is uitgebloeid zijn de bloemen nog steeds erg mooi. Doordat de plant zolang bloeit, ziet de tuin er heel lang prachtig uit.

De Snowflake

De oorsprong van de Snowflake ligt in de bergen. De plant doet het het beste op een zonnige, natte plek, maar kan ook tegen droogte. De Snowflake groeit heel snel een heeft een leuke witte kleur. Daarnaast is deze goed te combineren met andere planten.

Ooienvaarsbek

De ooienvaarsbek is heel veelzijdig. Er zijn talloze kleuren en soorten beschikbaar. De meeste soorten doen het het beste in de zon. Toch zijn er ook varianten die het heel goed doen in de schaduw. Het onderhoud is erg eenvoudig.

De duizendknoop

Ook de duizendknoop is erg veelzijdig. Deze vaste plant groeit erg weelderig en past goed bij een natuurlijke tuin. Ook deze plant bloeit eindeloos lang door. Doordat de bloemetjes een leuke uitstraling hebben, geeft dit een vrolijk effect. Zo kunt u elke keer dat u in uw tuin komt, vrolijk zijn!