De voordelen van een kniestoel in de tuin

Als u een lange tijd achter elkaar in de tuin wilt werken, kan dit best lastig zijn. Het kan namelijk heel belastend zijn voor de knieën en de rug. Vooral als u hierl al erg veel last van heeft, kan dit een behoorlijk obstakel zijn voor het werken in de tuin. Een oplossing kan dan zijn om gebruik te maken van een kniestoel. Waarom juist dit voorwerp een handige toevoeging is in de tuin? Dat leggen wij u graag uit!

Slim oseeds-1302793_960_720ntworpen zitting

De zitting van een kniestoel is erg slim ontworpen. Het zitgedeelte is namelijk in een voorwaartse hoek gekanteld. Dit betekent dat de zithouding wordt beïnvloedt. U zit hierdoor ook met een open hoek bij de heupen. Dit betekent dat de rug bespaard wordt. Deze bevat namelijk een natuurlijke kromming. Door de speciaal ontworpen zithoek, wordt deze gewaarborgd. Als gevolg komt er minder druk op de tussenwervelschijven te staan. Hierdoor kunt u dus veel langer in de tuin werken, zonder dat u ergens last van krijgt.

De juiste bloedcirculatie

De slim ontworpen zitting van de kniestoel bevordert ook nog eens de bloedcirculatie naar de onderste ledematen toe. Hierdoor ontstaan er geen vervelende ongemakken, zoals tintelende voeten bijvoorbeeld. Dit betekent ook weer dat u langer in de tuin kunt werken. Het is hierbij wel van groots belang dat u de kniestoel juist gebruikt. De onderbenen moeten namelijk steunen op het hellend vlak, niet de knieën. De naam van de kniestoel kan nogal eens verwarrend werken.

Modder en gras

Grasvlekken uit de broek krijgen kan een heel karwei zijn. Ook modder kan heel wat roet in het eten gooien. Als u op de kniestoel zit, heeft u geen last van viezigheden. U zit namelijk op een oppervlak. Dit betekent dat u uzelf heel wat tijd kunt besparen met wassen. Die tijd kunt u weer besteden aan dingen die u leuk vindt! Dat is heel mooi meegenomen.