De beste bloementuinen in Friesland die je gezien moet hebben

De provincie Friesland heeft een unieke natuur met veel water, uitgestrekte weides, heidevelden en bossen. Er zijn hier in het noorden maar liefst vier nationale parken te vinden met uiteenlopende flora en fauna. En, niet te vergeten, Friesland kent een aantal van de mooiste bloementuinen van ons land die zeker de moeite waard zijn om op te nemen in je reisprogramma als je deze provincie wilt gaan verkennen. Neem bijvoorbeeld ‘De Oevertuin’ in het Zuid-Friese Blesse. Deze siertuin met een oppervlakte van 7000 vierkante meter ontving vorig jaar de titel ‘Friese tuin van 2016’ van het bureau voor toerisme Fryslân, Holland-Friesland.

shutterstock_131937623Bloementuinen en een eiland zonder auto’s

Een andere bloementuin in de provincie Friesland die een bezoek waard is, is de Artuin waar kunst en natuur onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Dan zijn er nog de Botanische tuin De Kruidhof die maar liefst 17 thematuinen heeft en de populaire Griene Dyk in Offingawier. Eigenlijk zijn er teveel om op te noemen. De natuur in het noorden van Nederland is nu eenmaal ontzettend veelzijdig. In het kader hiervan noemen we tot slot nog het Friese waddeneiland Schiermonnikoog. Hier mogen geen auto’s komen waardoor de kwetsbare natuur hier optimaal beschermd kan worden. Voor meer informatie over dit eiland en de vervoersalternatieven kun je terecht op de website www.elektrischvervoerschiermonnikoog.nl.

Er is zoveel te ontdekken in Friesland

Friesland is een veelzijdige provincie die zich heel goed leent om mooie wandel- en fietstochten door de rijke natuur te maken. We hebben hierboven al enkele bezienswaardigheden genoemd, maar er is echt nog veel meer te ontdekken in deze regio. Er zijn verschillende websites te vinden die een schat aan informatie geven over alles wat er op natuurgebied te doen en te zien is. Het is wel belangrijk om van tevoren altijd te controleren of er ergens openingstijden gelden. Sommige bloementuinen bijvoorbeeld, zijn alleen op afspraak geopend of zijn alleen maar te bezichtigen in de maanden dat de bloemen daadwerkelijk in bloei staan.