Als u in een rolstoel zit

Tuinieren wanneer u in een rolstoel zit, kan behoorlijk lastig zijn. Vaak zult u hulp moeten vragen aan bekenden, om de tuin te kunnen onderhouden. Gelukkig zijn er ook speciale hulpmiddelen die u kunnen helpen bij het mooi houden van uw tuin. Zo kunt u weer heerlijk genieten van een prachtige tuin en een leuke hobby.

Verhoogde bloed750f4_c45051e73bcd425680143e9ccc7ee5d6mbakken

U kunt ervoor kiezen om gebruik te maken van speciale verhoogde bloembakken. Deze kunnen precies op maat gemaakt worden voor uw rolstoel. Met een speciale opening voor de rolstoel maakt u het uzelf helemaal gemakkelijk. Natuurlijk zijn deze ook kant en klaar te koop. Vaak is dit wat lastiger, omdat ze dan niet precies de goede hoogte hebben. Door goed advies te vragen en uit te proberen, kunt u toch voor deze optie kiezen.

Goede bestrating

Een rolstoel kan niet zomaar overal komen. Goede bestrating is daarom van groots belang. De breedte moet minimaal 1,20 meter zijn op rechte stukken. De stukken waarop u moet kunnen draaien, vereisen minimaal 1,50 meter. Het is belangrijk om een materiaal te kiezen dat stroef is als het regent, zo glijdt u niet uit.

Anti-wortel doek

Door dit doek onder de bestrating te leggen, ontstaat er veel minder snel onkruid. Dit betekent dat u veel minder onkruid hoeft te verwijderen op padden en op het terras. Als u dan toch onkruid moet wieden, kunt u gebruik maken van speciale gereedschappen die wat langer zijn. Zo kunt u alsnog vanuit uw rolstoel werken.

Brede randen

Creëer brede randen in uw tuin op uw hoogte, zodat u hier op kunt leunen. Ook kunt u hier gereedschap op leggen. Dit bekent dat u wat makkelijker kunt werken. Zorg er daarnaast voor dat de bakken waarin uw planten staan, niet te breed zijn. Zo kunt u hier nog steeds in tuinieren.